top of page

Cum mi-am bagat nasul în blițul meu Nikon SB700

Fotografilor de eveniment li se poate întâmpla uneori ca cineva din cadrul evenimentului la care prestează să se supraevalueze și consume ceva mai mult decât ar trebui, ca după aceea prin vorbe și fapte să strice și cheful celorlalți, de aceea e bine să aveți acest lucru menționat clar în contract. Și oamenii ăștia își pot vărsa frustrările pe diferite lucruri care le ies nevinovate în cale. Asta a pățit și blițul meu ce se odihnea liniștit, aproape nevăzut, într-un colț până a fost observat de jivina care sub aburii alcoolului și a teoriilor conspiraționiste era convins că e urmărit cu ajutorul dispozitivului meu! Prin urmare animalul, că atât mai rămăsese din omul de odinioară, s-a năpustit spre bliț și a dat cu toată forța cu el de pământ... evident că și petrecerea s-a cam terminat acolo, în momentul acela, pentru toată lumea. Dar cam atât cu introducerea, să trecem la subiect.

Așadar blițul în cauză (Nikon SB-700) este chiar cel din imaginile de mai jos și culmea, a supraviețuit !! Bineînțeles că s-a făcut bucăți și l-am reasamblat ca pe mobila de ikea, însă dădea semne de viață, cu eroare dar viețuia!

După o vreme mi-am făcut timp să-l gâdil un pic. Prea multe informații pe internet nu am găsit așa ca mi-am luat inima-n dinți și mi-am băgat nasul în măruntaiele lui cu riscul de a-l pierde de tot! L-am desfăcut și am observat că, din fericire, un fir se rupsese la momentul impactului cu pardoseala, așa ca l-am lipit. Atât de simplu !

Cu un pic de neatenție am reușit să aflu cât de "puternic" e condensatorul blițului, mai ales dacă-i închizi circuitul pe pielea ta...la propriu! (practic pișcă/arde... nu încerca asta acasă!!)

După oblojirea regulamentară a firului, am testat din nou și totul revenit la funcționare normală. Nu mi-a mai rămas decât să lipesc cu poxipol piciorul de prindere a blițului pe aparat și să uităm neplăcerile.

Să fi trecut vreo 3 ani de atunci dar povestea spune că blițul funcționează și-n zilele noastre!!

40 views0 comments
bottom of page